Neewieert on Wiels 2016Aanstaande zondag 18 september zal Nederweert weer vol staan met vette amerikanen,tuning cars,hotrods, trikes, crossmotoren, raceauto’s en andere ronkende snelheid op wielen. De organisatie pakt tijdens deze negende editie flink uit; zo’n vierhonderd verschillende supercars en bikes vullen de straten om te showen wat er boven én onder de motorkap zit.

Klinkt het geluid van een ronkende Amerikaanse Chevrolet met turboinjectie jou als muziek in de oren? Geniet jij van de doordringende geur van verbrand rubber op asfalt? En springen jou de tranen in je ogen van een geluidsinstallatie die over de honderd decibel blaast of krijg je een kick van alles wat wielen heeft? Dan is dit auto -evenement een paradijs voor je. Op 18 september zal Nederweert namelijk omgetoverd worden tot hét auto-Utopia. Vanuit heinde en verre reizen jaarlijks bezitters van de meest speciale voertuigen naar Nederweert om hun ride de aandacht te schenken die het zo verdient. Al met al zullen er ruim vierhonderd uitzonderlijke voertuigen te zien zijn.

Naast de vele ronkende motoren is er meer vermaak: op meerdere plaatsen verkopen verschillende standhouders hun merchandise. Kraampjes met auto-emblemen, tuning-materiaal en formule-babes (niet te koop helaas) sieren het straatbeeld tijdens het evenement. De winkels openen om 13.00 haar deuren voor de winkelzondag. Loop even naar binnen voor de leuke aanbiedingen die ze hebben! Ook voor de jongste bezoekers is er een spectaculaire activiteit; om 14.00 uur starten namelijk twee zeepkistraces. Alle kandidaten nemen plaats op het startpunt aan Brug 15. Vervolgens is het zaak om zo snel mogelijk naar de finish bij Café De Schans te geraken. Er zijn twee verschillende leeftijdscategorieën: 8 t/m 17 jaar en 18+. Inschrijven kan via www.zeepkistenracenederweert.nl. Johan Vlemmix , die we kennen van het tv programma ter land ter zee en in de lucht zal het geheel aan elkaar praten.

Voor de Bourgondische bezoeker is er ook een ruim aanbod: tijdens het evenement is er een heuse foodstrip met een foodtruck voor de hongerige bezoeker. Verder stalt elk café, bar of restaurant zijn terras uit, vermoeide bezoekers kunnen hier plaatsnemen om vanuit hun luie stoel de beleving van auto’s én muziek te aanschouwen. Op het horecaplein treden namelijk diverse bands op:

The Eightball Boppers:
Deze vier rockabilly’s klinken met hun scheurende gitaren en drums boven de gierende motoren uit. De sound van The Eightball Boppers is namelijk lekker rauw en past precies in het perspectief van de oude musclecars. Hun reportoire behelst voornamelijk melodieuze rock & roll en blues. Tijdens hun optreden zullen de Boppers covers van o.a The Paladins, AC/DC en Motörhead afwisselen met nummers van eigen makelij. Swingen is hierbij dus een must.

Old Skool Fashion:
Zoals de naam al enigszins onthult is deze band gespecialiseerd in Golden Oldies. Hun oeuvre beslaat voornamelijk de echte rockende klassiekers uit de jaren 60 t/m 80. Denk hierbij aan een dampend optreden onder het gecoverde geluid van Lynyrd Skynyrd, ZZ Top of The Outlaws. Een garantie voor gezelligheid, zo bewezen deze muzikanten al vaker.

Het evenement start om 11.00 u met plaatsten van de vette rides Voor inschrijvingen van autoclubs, standhouders of nadere informatie kunt u contact opnemen met info@neewiertonwiels.nl.Video impressie Neewieert On Wiels 2013